Satisfaction of users with food establishments of UFSM

Authors

DOI:

https://doi.org/10.5902/2179460X39238

Keywords:

Satisfaction survey, Quality of Services, Restaurants, Bars, Academic Community

Abstract

This paper aims to evaluate the degree of satisfaction of the academic community of the Universidade Federal de Santa Maria regarding the bars, snack bars and restaurants in the institution. For that, a questionnaire was developed and applied to teachers, administrative technicians in education and students. We used descriptive statistics and exploratory factorial as data analysis were techniques. The results showed that the individuals who use the establishments within the UFSM are satisfied with the service but are unsatisfied with the price and variety of the products offered. They pointed to a lack of supply of healthy food and limited physical space as factors of dissatisfaction. Implementing improvements in bidding contracts is an alternative to increase the satisfaction of users of the institution's bars, snack bars and restaurants.

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Author Biographies

Kelmara Mendes Vieira, Universidade Federal de Santa Maria, Santa Maria, RS

Possui graduação em Administração pela Universidade Federal de Viçosa (1995), mestrado em Administração pela Universidade Federal do Rio Grande do Sul (1998) e doutorado em Administração pela Universidade Federal do Rio Grande do Sul (2006). Atualmente é  professora do Programa de Pós-Graduação em Administração Pública - PPGAP/UFSM, do Programa de  Pós-Graduação em Gestão de Organizações Públicas e Editora da Revista Práticas de Administração Pública. Tem experiência na área de Administração, com ênfase em Finanças, atuando principalmente nos seguintes temas: mercado de capitais, administração financeira e finanças comportamentais. Atua também em avaliação de políticas públicas.

 

Mariana Lopes Menezes, Universidade Federal de Santa Maria, Santa Maria, RS

Acadêmica do curso de Bacharelado em Estatística na Universidade Federal de Santa Maria

Sandra Dornelles dos Santos, Universidade Federal de Santa Maria, Santa Maria, RS

Possui graduação em Estatística pela Universidade Federal de Santa Maria

Cristine Hauber Oliveira, Universidade Federal de Santa Maria, Santa Maria, RS

Possui graduação em estatística pela Universidade Federal de Santa Maria com período sanduíche na Universidade de Toronto - Canadá. Mestre em estatística pela Universidade Federal de Pernambuco

Arthur Borges da Silva, Universidade Federal de Santa Maria, Santa Maria, RS

Possui graduação em Administração pela Universidade Federal de Santa Maria

Fernando de Jesus Moreira Júnior, Universidade Federal de Santa Maria, Santa Maria, RS

Possui graduação em Estatística pela Universidade Federal do Rio Grande do Sul (2003), mestrado em Engenharia de Produção pela Universidade Federal do Rio Grande do Sul (2005) e doutorado em Engenharia de Produção pela Universidade Federal de Santa Catarina (2011)

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Published

2020-12-29

How to Cite

Vieira, K. M., Menezes, M. L., Santos, S. D. dos, Oliveira, C. H., Silva, A. B. da, & Moreira Júnior, F. de J. (2020). Satisfaction of users with food establishments of UFSM. Ciência E Natura, 42, e33. https://doi.org/10.5902/2179460X39238

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