Meat consumption by students of different educational institutions of the Federal University of Santa Maria, RS, Brazil

Authors

  • Jackeline Karsten Kirinus Universidade Federal de Santa Maria - UFSM
  • Edom de Avila Fabricio Universidade Federal de Santa Maria - UFSM
  • Ana Paula Burin Fruet Universidade Federal de Santa Maria - UFSM
  • Andréa Cristina Dörr Universidade Federal de Santa Maria - UFSM
  • Renius de Oliveira Mello Universidade Federal de Santa Maria - UFSM
  • José Laerte Nörnberg Universidade Federal de Santa Maria - UFSM

DOI:

https://doi.org/10.5902/223611708716

Keywords:

Carne Bovina, Carne de Frango, Questionários, Ingestão.

Abstract

http://dx.doi.org/10.5902/223611708716

This study aims to determine which types of meats consumed more by students of different educational institutions of the Universidade Federal de Santa Maria (UFSM), Rio Grande do Sul, Brazil. The collection took place from March to April 2011 through the sampling technique for the collection of primary data through forms applied to graduate students UFSM. The pilot study conducted revealed a standard deviation of 0.275 kg of meat consumed and a sampling error of 5%, thus the total sample size of 125 students were interviewed, with a confidence interval of 95%. Of the total respondents, 77% consume more beef, chicken 20% to 2% of the fish, and 1% consume more swine. It was found that beef is most commonly used by students of different learning centers UFSM and the lamb was chosen last option for consumption by students of the institution.

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Author Biographies

Jackeline Karsten Kirinus, Universidade Federal de Santa Maria - UFSM

Aluna de doutorado do Programa de Pós-graduação em Ciência e Tecnologia de Alimentos da Universidade Federal de Santa Maria - UFSM

Edom de Avila Fabricio, Universidade Federal de Santa Maria - UFSM

Aluno do curso de Zootecnia

Ana Paula Burin Fruet, Universidade Federal de Santa Maria - UFSM

Aluna de mestrado do Programa de Pós-graduação em Ciência e Tecnologia de Alimentos da Universidade Federal de Santa Maria - UFSM

Andréa Cristina Dörr, Universidade Federal de Santa Maria - UFSM

Profª. Adjunto do Departamento de Ciências Econômicas da Universidade Federal de Santa Maria - UFSM

Renius de Oliveira Mello, Universidade Federal de Santa Maria - UFSM

Prof. Adjunto do Departamento de Tecnologia e Ciência dos Alimentos da Universidade Federal de Santa Maria - UFSM

José Laerte Nörnberg, Universidade Federal de Santa Maria - UFSM

Prof. Associado do Departamento de Tecnologia e Ciência dos Alimentos da Universidade Federal de Santa Maria - UFSM

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Published

2013-06-03

How to Cite

Kirinus, J. K., Fabricio, E. de A., Fruet, A. P. B., Dörr, A. C., Mello, R. de O., & Nörnberg, J. L. (2013). Meat consumption by students of different educational institutions of the Federal University of Santa Maria, RS, Brazil. Revista Eletrônica Em Gestão, Educação E Tecnologia Ambiental, 11(11), 2511–2517. https://doi.org/10.5902/223611708716

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