StudioClio space for cultural interactions: a look at culture, art and culture gastronomy

Authors

  • Ana Méri Zavadil Machado UFSM

DOI:

https://doi.org/10.5902/198373482140

Keywords:

Culture, Art, Gastronomy, Cultural Banquet, Cultural Lunch

Abstract

This article integrates studies about Spaces Non-Institutional of Art. StudioClio is a space that enriches the cultural scenery of Porto Alegre. As it is a Multidisciplinary place, it acts in several segments: visual arts, music, literature, cinema, theater, philosophy, history, fashion and gastronomy. This article intends to study about culture, art and gastronomy, focusing on two activities carried out at StudioClio: Cultural Lunch and Cultural Banquet.

Downloads

Download data is not yet available.

Author Biography

Ana Méri Zavadil Machado, UFSM

Mestranda em Artes Visuais, bolsista da CAPES, desenvolve pesquisa vinculada à linha de pesquisa de Arte e Cultura, no Programa de Pós Graduação em Artes Visuais da UFSM

References

BOURDIEU, Pierre. DARBEL, Alain. Obras culturais e disposição culta. In: __________O amor pela arte: os museus de arte na Europa e seu público. Porto Alegre: Zouk, 2007, p.69-111.

COELHO, Teixeira. Nem tudo é cultura. In: A cultura e seu contrário. São Paulo: Iluminuras, 2008. p.17- 48.

CUCHE, Denys. Gênese social da palavra e da idéia de cultura. In: A Noção de cultura nas Ciências Sociais. Bauru: EDUSC, 2002, p.17-31.

LE GOFF, Jacques. A História Nova. São Paulo. Martins Fontes, 2005.

MARSHALL, Francisco. [Entrevista disponibilizada em 11 de maio de 2009, na Internet]1999. Disponível em: http://wp.clicrbs.com.br/pedepagina/2009/11/05/entrevista-com-francisco-marshall. Acesso em: 10/01/2010.

TAYLOR, Roger L. Corrigindo idéias equivocadas sobre arte e cultura. In: ________ Arte inimiga do povo. São Paulo: Conrad, 2005, p.43-79.

Published

2010-10-19

How to Cite

Machado, A. M. Z. (2010). StudioClio space for cultural interactions: a look at culture, art and culture gastronomy. Revista Digital Do LAV, 5(5), 115–125. https://doi.org/10.5902/198373482140