Viability analysis of vegetable production based on ecological value for consumers

Authors

DOI:

https://doi.org/10.5902/2236117016011

Keywords:

Investiment, Valorization, Ecological products

Abstract

The use of remote sensing has been widely used by researchers. In order to get better results on the constant dynamics of vegetation cover. This paper presents a space-temporal analysis, using Normalized Difference Vegetation Index (NDVI), through the use of GIS and Remote Sensing techniques, using images related to the years 1994, 2000 and 2010. The methodology used is the prospecting literature and the treatment of remote sensing images, were used images of the satellite TM / Landsat 5, after correction of the images was calculated from NDVI, to make it possible to classify the vegetation and prepare the maps and get the data about the distribution of vegetation throughout the area Caetés-PE municipality. After this step, the graphicsand tables were produced that allowed a comparative analysis between vegetation indicesrelated to eac hyear studied.

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Author Biographies

Adriana Sousa Lima, Universidade Estadual do Oeste do Paraná, Foz do Iguaçu, PR

Mestranda em Administração pela Universidade Estadual do Oeste do Paraná, servidora da Universidade Estadual do Oeste do Paraná – campus de Foz do Iguaçu, Av. Tarquínio Joslin dos Santos, 1300. CEP 85870-650.
Foz do Iguaçu - PR, (45) 3576-8105

Daniel Teotonio do Nascimento, Universidade Estadual do Oeste do Paraná, Foz do Iguaçu, PR

Mestrando em Administração pela Universidade Estadual do Oeste do Paraná, servidor da Universidade Federal da Integração Latino-Americana - UNILA, Avenida Silvio Américo Sasdelli, 1842 - Vila A, Edifício Comercial Lorivo | CEP: 85866-000 - Foz do Iguaçu - PR, (45) 3529-2800

José Henrique Oliveira, Universidade Estadual do Oeste do Paraná, Foz do Iguaçu, PR

Mestrando em Administração pela Universidade Estadual do Oeste do Paraná, servidor do Instituto Federal do Paraná – campus de Foz do Iguaçu, Av. Araucária, 780 - Vila A, Região Norte, Foz do Iguaçu - PR, (45) 3422-5300

Leonor Venson Souza, Universidade Estadual do Oeste do Paraná, Foz do Iguaçu, PR

Mestranda em Administração pela Universidade Estadual do Oeste do Paraná, Coordenadora do Curso de Ciências Contábeis do Centro Universitário Dinâmica das Cataratas, R. Castelo Branco, 349 - Centro, Foz do Iguaçu - PR, 85852-010, (45) 3523-6900

Geysler Rogis Flor Bertolini, Universidade Estadual do Oeste do Paraná, Foz do Iguaçu, PR

Doutor em Engenharia da Produção pela Universidade Federal de Santa Catarina, docente do Mestrado Profissional em Administração, do Mestrado em Desenvolvimento Rural Sustentável e do curso de Graduação em Administração da Universidade Estadual do Oeste do Paraná

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Published

2015-03-31

How to Cite

Lima, A. S., Nascimento, D. T. do, Oliveira, J. H., Souza, L. V., & Bertolini, G. R. F. (2015). Viability analysis of vegetable production based on ecological value for consumers. Revista Eletrônica Em Gestão, Educação E Tecnologia Ambiental, 19(2), 775–793. https://doi.org/10.5902/2236117016011

Issue

Section

ENVIRONMENTAL MANAGEMENT