Padronização da Extração do Inibidor Proteico de Alfa-Amilase de Feijão Branco

Authors

  • Luciana Lopes Silva Pereira UFLA
  • Chrystian Araujo Pereira UFLA
  • Custódio Donizete dos Santos UFLA
  • Lívia Cabral Sátiro UFLA
  • Tamara Rezende Marques UFLA
  • Maria Cristina Silva UFLA

DOI:

https://doi.org/10.5902/2179460X9485

Abstract

The Alpha-Amylase inhibitors have been indicated as auxiliariesto loss of weight and to the management of diabetes mellitus type 2through the reduction of starch absorption. This work standardized theprocess of extraction of white beans alpha-amylase inhibitor determiningthe extractor, the time of agitation and the conditions for thermal treatment.The results indicate that the methodology used the water as extracting, inthe ratio of 1:5, followed for 3 consecutives extractions under agitation for15 minutes and 70°C thermal treatment for 5 minutes as faster and moreefficient option in the extraction of inhibitor.

Downloads

Download data is not yet available.

Author Biographies

Luciana Lopes Silva Pereira, UFLA

Doutoranda do Departamento de Química da Universidade Federal de Lavras (UFLA)

Chrystian Araujo Pereira, UFLA

Doutorando do Departamento de Química da Universidade Federal de Lavras (UFLA)

Custódio Donizete dos Santos, UFLA

Professor do Departamento de Química da UFLA

Lívia Cabral Sátiro, UFLA

Aluna de graduação do curso de química e bolsista FAPEMIG

Tamara Rezende Marques, UFLA

Aluna de graduação do curso de química e bolsista FAPEMIG

Maria Cristina Silva, UFLA

Doutorando do Departamento de Química da Universidade Federal de Lavras (UFLA)

Published

2010-12-07

How to Cite

Pereira, L. L. S., Pereira, C. A., Santos, C. D. dos, Sátiro, L. C., Marques, T. R., & Silva, M. C. (2010). Padronização da Extração do Inibidor Proteico de Alfa-Amilase de Feijão Branco. Ciência E Natura, 32(2), 51–59. https://doi.org/10.5902/2179460X9485

Issue

Section

Chemistry